Rapportbesprekingen:
Een aantal weken voor de rapporten mee naar huis gaan worden ze besproken. Hier zijn een aantal vergaderingen voor nodig. De leerkrachten gaan dan bespreken of er ergens problemen zijn opgelopen of dat er ergens hulp nodig is. Na de rapportbesprekingen worden de rapporten definitief gemaakt en kunnen ze op de datum van uitgifte mee naar huis.
10-minutengesprekken:
Na de rapportbesprekingen en na het uitgeven van de rapporten wordt er een brief mee naar huis gegeven met een schema en de datums waarop de 10-minutengesprekken plaatsvinden. Hier kunt u dan op invullen wanneer u op gesprek wilt komen (vul hier minimaal 2 á 3 tijden op in, in verband met dubbele tijden). De docent maakt hier een passend schema voor. Op de brief kunt u ook nog eventuele opmerkingen zetten, bijvoorbeeld als u extra tijd nodig denkt te hebben voor het gesprek. Hier houd de docent dan rekening mee met plannen.
Informatie avonden:
Twee keer per jaar hebben we bij ons op school informatie avonden. Deze informatie avonden worden gesplitst in boven- midden- en onderbouw. Dit zijn drie dagen, voor elke bouw een andere dag, zodat de informatie avond rustig gegeven kan worden. Als eerste is er een algemeen stuk, dit word gegeven in de kleine gymzaal op de school. Daarna neemt de docent van uw kind/kinderen u mee naar de klas en vertelt daar een stuk over hoe het in de klas gaat. Wanneer u een kind hebt in de onderbouw en een kind in de middenbouw kunt u ervoor kiezen om naar beide informatie avonden te gaan maar u kunt ook naar één informatie avond gaan. Het gaat vooral om het algemene stuk en u kunt zelf kiezen van welke docent van uw kinderen het tweede stuk van de informatie wilt ontvangen. De informatie avonden zijn niet verplicht u kunt u aanmelden doormiddel van een brief die mee gaat naar de kinderen.
Kleine gesprekjes tussendoor:
De docenten vinden het niet altijd prettig wanneer ouders onder lestijden naar binnen komen om even iets te bespreken. Bij ons werkt het het prettigste wanneer u een briefje meegeeft met uw kind. Wanneer u iets belangrijkers wilt vertellen kunt u een afspraak met de docent. Dan kan de docent dit plannen en hoeft hij/zij ook geen lestijd van de kinderen af te nemen.
Huisbezoek:
Bij ons op school vinden de docenten het belangrijk, maar ook fijn om op de hoogte te zijn van de thuissituatie van de kinderen. Zo kan een docent hier rekening mee houden. Voordat de huisbezoeken gaan beginnen worden hier aanmeldformulieren voor meegegeven. Hier kunt u een datum en tijd op schrijven wanneer het het beste voor u uitkomt (noteer alstublieft enkele datums). De docent plant dan de datums en geeft een bevestiging mee naar huis. De huisbezoeken vinden altijd plaats na school. Wanneer u aan de beurt bent neemt de docent uw kind mee naar huis zodat u uw kind niet hoeft op te halen van school. Indien anders afgesproken wordt het anders uitgevoerd. Op het formulier kunt u ook aangeven wanneer u liever geen huisbezoek verwacht.
Gescheiden ouders:
Om het voor de kinderen zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij er voor gekozen om hier een gesprek met de ouders over te voeren aan het begin van ieder schooljaar. Wanneer het nodig is om brieven dubbel te sturen doen wij dit. Bij ons gaan brieven persoonlijk aan de leerlingen mee wanneer een brief twee keer per kind mee moet sturen wij er een via de mail zodat het voor het kind niet anders is dan voor de andere kinderen. Het fijnste is dan ook als we een contactouder aanstellen een van de ouders wordt dan het contact persoon. Hier wordt altijd als eerste contact mee opgenomen en krijgt de papierenbrieven mee naar huis.